Edifice

Residential development for Unishire

The design intent was to create a building that is not only unique in its design but also makes a statement and utilizes the ‘linearity’ of the site. ‘Outward’ looking design for maximum vistas and ensuring privacy with a sense of community were key pointers.

Weaving together architecture, landscape and functionality at multiple scales to create a sense of  ‘place’  where the community integrates, heals, thrives and grows. A distinctive physical and urban pattern is created through this weave which provides diversity amongst unit typologies and a sense of identity to the inhabitants. The  design strategy physically and metaphorically weaves the community, service, functional design and beauty and in this process creates a unique place for people to pause and weave the tapestry of their new lives. The physical expression of this weave in the facade creates a dynamic and sculptural building skin.