Edifice

Pygmalion

Pygmalion is designed to be a Learning and Training Centre for fresh graduates from a non-engineering background.The intention of this program was to convert fresh graduates from non-engineering fields to technical resources to be absorbed into the industry of software development. The activities planned in the program entailed a diversity of learning methodologies including direct and indirect training, self-learning, informal learning and interaction based sub-conscious learning.

The site geometry featured a large floor plate with minimal penetration of natural light. This situation was exploited through the dispersion of opaque masses through the floor plate and infusing character into the interstitial spaces that resulted. The concept of colour wheel was sought in development of the interstitial spaces. The library was conceived as a transparent central mass around which the enclosed and open spaces for various learning activities were arrayed. The zones so formed were accorded individual identities through the use of colour.